Nationaal open Matchplay

 

Grubbenvorst,

Elk jaar is deze geweldige wedstrijd er weer op golfclub Geijsteren! Het is dan ook een soort van thuis wedstrijd om hier te spelen. De baan lag er geweldig bij en was zeer mooi in bloei. Het is dan ook altijd een eer om deze wedstrijd te mogen spelen zo dichtbij huis.

De wedstrijd is over 4 dagen, dag 1 word er een kwalificatie gespeeld voor 24 plaatsen in het hoofdtoernooi. De top 8 van vorig jaar is automatisch gekwalificeerd. Het jaar ervoor ben ik tot de halve finale gekomen dus zit ik in het hoofdtoernooi en moet ik was op dag 2 aan de bak.

De eerste ronde was tegen Evanildo dos santos Silva. Deze ronde win ik met 4/3 door sterk te spelen en maar 2 bogeys te maken tegenover 4 birdies. Dit stabiele spel hield me makkelijk in de race en door weinig fouten relatief makkelijk de eerste ronde te winnen.

Ronde 2 is meteen er achteraan in de middag hier speelde ik tegen Davey Porsius. Davey speelde niet super en ik  bleef mijn foutloze golf spelen met 1 bogey en 3 birdies gaf ik hem amper kans en zorgde voor de overwinnen op hole 14 5/4 was de uitslag.

Dag 3 de kwartfinale deze speelde ik tegen Robin van Deutekom de jonge speler van de Hoge Klei speelde niet geweldig en ik ook niet we maakte te veel fouten om een ander echt pijn te doen. Toch kwam ik 1 up op hole 14 en op 15 mis ik een kans voor 2 up. Dit was niet goed ik mis 2 meter en gaf hem nog een kans om terug te komen dat deed hij door 2 geweldige puts te maken. Ik win 18 nog maar verlies de eerste play-off hole met een bogey einde toernooi.

Uit eindelijk bleek ik van de toernooi winnaar verloren te hebben extra zuur natuurlijk maar volgend jaar zal ik mijn revanche nemen.

De volgende wedstrijd zal ik spelen op de Wouwse Plantage. Dit is een wedstrijd van de PGA Holland.

 

Fernand Osther