Nationaal Open Matchplay

 

Grubbenvorst 2016,

Het speciale toernooi voor mij gezien ik het al  een keer gewonnen heb. Dit toernooi gespeeld op G&CC Geijsteren is super omdat het zo dicht bij is! De eerste dag moest ik mij kwalificeren voor het hoofdtoernooi, dit komt omdat alleen de beste 8 van het vorige jaar zich automatisch plaatsen. De strokeplay ronde speelde ik super goed ik maak -2 met 3 birdies en 1 bogey.

Het hoofdtoernooi. De eerste ronde speelde ik tegen Sebastiaan Dressen. Het spel van ons beide was niet heel goed maar door weinig fouten te maken won ik de 1ste wedstrijd met 6/5.  Ronde twee tegen Brian Schrage, was een stuk lastiger. We haalden een hoog niveau waar de holes gewonnen moesten worden met birdie. Uiteindelijk trok ik aan het langste eind en won 3/1.

Ronde 3 was tegen oud challange tour speler Richard Kind. We speelde enorm hoog waarin we allebij zeer veel birdies maakten in de ronde. Ik win deze wedstrijd doordat ik birdie finish op 17 met 2/1.

De halve finale speel ik tegen Ruben van Uden. De oud team genoot van mij bij prise d’eau golf. De start van de ronde was van mij niet goed. Gelukkig maakte Ruben ook een paar fouten waardoor ik maar 1 down stond na 9 holes. Op de tweede 9 leek het erop dat ik zou gaan winnen met kans om 2up te gaan op hole 14, helaas liet ik deze kans onbenut en kwam er zelfs na 18 holes nog geen beslissing door naar hole 19. Hier maakte Ruben een birdie en ik een par. Verloren op hole 19, ik baalde enorm. Maar hij maakte een knappe putt voor de winst.

Ik word samen met Floris de Vries beste Professional. Dit was niet mijn doel je wilt winnen maar toch tevreden met het getoonde spel.

Het volgende toernooi is het CEEVEE Leather open in Duitsland.

 

met sportieve groet,

Fernand Osther