Trip Oostenrijk

 

Oostenrijk 2016,

In mei zijn er 3 wedstrijden gespeeld op de Pro Golf Tour in Oostenrijk. De wedstrijden werden gespeeld op de banen van Haugschlag golf resort, Adamstal Golfclub en St. Pölten.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op Haugsclag. De opening van het toernooi was zeer goed, met -6 na 12 holes leek een goede openings ronde te worden met een late bogey op mijn 15de hole werd het -5. Dag 2 en 3 maakte ik veel fouten zowel vanaf de tee als naar de green met rondes van 74 en 76 lag mijn totaal score op +1 voor een 42ste plaats.

Wedstrijd 2 word op de speciale baan gespeeld. Deze geheel in de bergen liggende baan bij Ramsau heet Adamstal. Deze heuvel achtige baan is altijd een test voor je conditie.

De eerste dag was ik er niet bij met veel fouten vanaf de tee. Koste me dit een normale golf ronde. Ik kwam ook totaal niet in mijn spel. Helaas resulteerde dit in een score van 79 +9.  Er zit nog erg veel werk aan de winkel wil ik cut halen. Dag twee was niet veel beter met een tripel bogey op hole 1 was het eigenlijk al niet meer haalbaar. Met de rest van de ronde in +1 wat niet super was maakte ik een 74 +4. Dit totaal van dertien over par heb ik de cut ruimschoots gemist.

Het laatste toernooi van deze trip word gespeeld in St. Pölten. Deze open baan in vergelijk met de andere twee is een goeie kans om wat te doen aan de resultaten van de eerste 2 wedstrijden.

De eerste ronde maakte ik een paar kleine fouten. Gelukkig maakte ik meer dan genoeg birdie, dit leverde een score op van 68 -3. Dag twee was het zeer warm met mogelijk kans op onweer was het niet zeker of we de ronde af konden maken. Gelukkig is dit wel gelukt met een perfecte ronde van 66 -6 stond ik na 2 dagen -9 en gedeeld 4de plaats. Op de laatste dag heb ik geen enkel moment de ronde gaande gekregen. Doordat ik zelfs ben gaan forceren laatste 5 holes koste me dit een redelijk resultaat met 73 laatste dag zakte ik van plaats 4 naar 22.

Het spel was er wel deze weken alleen mijn hoofd heeft het af laten weten. De volgende wedstrijd is het Nationaal open Matchplay.

Sportieve groet,

Fernand Osther