Wouwse Plantage Open

 

Nederland,13533205_10208627392455550_4724961088013979181_n

Het toernooi van de Wouwse Plantage is een 4 daags toernooi, waarin de eerste 2 dagen met pro’s is en de laatste 2 als pro-am word gespeeld.

De eerste dag begon ik sterk met kansen voor birdie die helaas gemist werden na een wilde afslag stond ik +2 na 5 holes. Dit was me enige fout van de dag en met nog 4 birdies had ik een score van -2 70 goed voor een gedeeld  2de plaats.

Dag twee starte ik vanaf hole 10, deze start was erg wankel met veel onzekere slagen in het begin was het een zware dag. Na goed knok werk stond ik -1 met nog 5 te gaan. Deze score hield ik niet vast met 2 bogeys was het resultaat +1. Nog steeds gedeeld 2de met totaal van -1.

Dag drie werd in pro-am vorm gespeeld. Dit is lastig want je zit in je wedstrijd maar wilt ook je flight een leuke dag bezorgen. Dit ging in het begin niet goed ik speelde nerveus en hield het goed bij elkaar. Na een birdie op hole 17 kwam ik los en ging het spel ook beter met birdies op hole 1 en 4 stond ik om -2. Maar na een slechte approach op hole 7 stond ik par en dat bleef ook zo. Nu was ik zelf gedeeld leider met nog 2 andere op een score van -1.

De vierde en laatste dag. Nu was het duidelijk ik ben toernooi leider en heb kans te winnen. Ik begon op hole 3 een lange par 3 van 195 meter. Niet de start hole die je wilt maar na een goeie pars op 3,4 en 5 kwam de ontspanning in het spel. Ik ging beter en beter spelen kwamen steeds meer kansen, helaas nog geen birdies. Die kwam pas op hole 13, daarna volgde een birdie op hole 15. Ik wist dat ik nu een kans had op winst en werd wat nerveuser maar bleef doen wat ik deed. Dit deed ik en met een perfecte afslag op de haalbare 1ste hole maakte ik zelf een eagle. De 18de hole was volledige ontspannen en met nog 1 birdie erbij kwam het totaal van die dag op -5 bogey vrij.

Snel nadat ik binnenkwam was het duidelijk ik ben de winnaar van het toernooi. Dit voelt zo goed het is niet te bevatten. Dit smaakt naar meer mijn eerste meerdaagse strokeplay toernooi dat ik win.

Iedereen bedankt voor de steun en vertrouwen, 2016 is nog lang niet klaar het volgende toernooi is het Prof kampioenschap op Wittum.

 

Met sportieve groet,

 

Fernand Osther