Wouwse Plantage Trophy 2017

 

Grubbenvorst,

De Wouwse plantage is een speciale plek voor mij omdat ik hier mijn eerste strokeplay wedstrijd heb gewonnen als professional. Dit toernooi is altijd een feest dit heeft ervoor al met de sfeer en kwaliteit van de baan te maken. Dit jaar lagen er 3 greens uit voor onderhoud. Dit is onderdeel van een meer jaren plan om de baan nog mooier en beter te maken.

De eerste dag speelde ik erg solide maakte in sterke wind omstandigheden met 1 fout vanaf de tee op hole 4 en dat was meteen een bogey. Daarna geen fouten meer gemaakt en alleen nog maar slagen gewonnen met 4 birdies in 7 holes maakte ik een score van -4 goed voor de 2de plaats in het toernooi 1 slag achter de leider Ruben Wechgelaer.

Dag 2 was de wind niet minder maar omdat het uit dezelfde richting kwam als dag 1 was er niet veel verschil in hoe de baan te spelen. Na een mindere afslag holede ik meteen op hole 1 een put van een meter of 10 voor birdie en voelde ik me meteen op mijn gemak. Met nog 1 birdie op hole 5 stond ik op -6 en Ruben ook. Daarna viel de spanning van mij af en maakte ik meteen bogey’s op hole 6,9 en 10. Dit voelde niet goed zeker omdat ik ze makkelijk weg geef. Na birdie op 11 sla ik mijn drive op de ingekorte hole 11 op de green, put in voor eagle en meteen nam ik controle terug. Met nog 1 birdie en 1 bogey bleef ik op -6. Genoeg voor de overwinning in het toernooi.

Het is al gaaf om 1 wedstrijd dit jaar te winnen laat staan 2 keer en ook nog is je titel verdedigen. Heb er geen woorden voor. Nu is het volgende toernooi een kwalificatie voor het klm open en daar wil ik natuurlijk mee doen.

Fernand Osther